T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Perakende Tavuk, Et ve Et Ürünleri Satışındaki Mevzuat ve Uygulamalara İlişkin Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Yayın Tarihi : 29.05.2018

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Perakende Tavuk, Et Ve Et Ürünleri Satışındaki Mevzuat Ve Uygulamalara İlişkin Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, yönetim kurulu üyeleri ve parekende sektörü temsilcileri katıldı.

İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener "Gıda güvenliğinin ve hijyenin son derece önemli olduğu Perakende Et Sektörünün Mevzuatı konusunda düzenledikleri bu grup toplantısı nedeniyle 08. Canlı Hayvan, Kanatlı Et ve Et Ürünleri Meslek Komitemize teşekkür ediyorum" dedi.

Özgener "Yönetmelikte; et ve et ürünlerinin tüketiciye güvenilir ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için gerekli olan hijyen kuralları düzenlenmiş bulunuyor. Gıda güvenliği ve ürünlerin izlenebilirliği açısından da bugün burada sunumu yapılacak mevzuat düzenlemeleri özel bir önem taşıyor" şeklinde konuştu.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ise; "Tarım dünyanın her yerinde, her ülke için önemli ve stratejik bir sektördür" dedi. 

Kırmızı ve beyaz etin tarımın temel çıktı ürünleri olduğunu dile getiren Erdurmuş; "bu ürünler tarımın her türlü hareketinden etkilenen ürünler. Biz Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak bu etkilenmeyi en aza indirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantı daha sonra İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevli Veteriner Hekim ve Kontrol Görevlisi Osman Doğan tarafından yapılan Mevzuat ve Uygulamalara İlişkin Bilgilendirme sunumuyla devam etti.