Bakanlar Kurulu Kararıyla İlk Şube İzmir'de Kuruldu
Bakanlar Kurulu kararıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı 43 İl Müdürlüğünde 'Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü' kurulmasına karar verildi. Kararın Resmi Gazete de yayınlanmasının ardından su ürünleri potansiyeliyle Muğla'dan sonra ikinci sırada gelen İzmir, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünün kurulduğu ilk il oldu.
Daha önce faaliyetlerini Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü çatısı altında sürdüren birim, kararın Resmi Gazete de yayınlanmasının ardından çalışmalarına artık Şube olarak devam edecek.
Türkiye'de yılda ortalama 600 ila 700 bin ton su ürünü üretiminin gerçekleştiğini ifade eden İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, kararın sektörün taleplerini karşılamak ve denetimlerin etkinliğini arttırmak amacıyla alındığını söyledi.
Güldal, Şube Müdürlüğünün kurulacağı 43 il belirlenirken, ilin su ürünleri potansiyeli, balıkçı gemisi, kontrol gemisi, yetiştiricilik işletme sayıları, üretim miktarları ve büyükşehir olması gibi kıstasların göz önünde bulundurulduğu kaydetti.
Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin İzmir açısından önemine değinen Güldal şunları söyledi: "Hizmet ve çalışmalarımız bundan sonra Şube çatısı altında daha önce olduğu gibi en iyi şekilde yürütülmeye devam edecek. Sektöre hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca yeni Şube Müdürlüğümüzün başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum" dedi.