ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İZMİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • BİRİMLERİMİZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • GÖREVLERİMİZ
    • MİSYON VE VİZYONUMUZ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
  • HIZLI ERİŞİM
    • ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ (ÇKS)
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ (TBS)
    • HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    • KKYDP PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI
    • GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ
  • PROJELERİMİZ
    • KADIN ÇİFTÇİLERLE İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BAYINDIR’DA KADINLAR ZEYTİNDE YENİ HASAT TEKNOLOJİLERİYLE TANIŞIYOR
  • BRİFİNG
    • 2021 YILI BRİFİNGİ
  • İL AFET RİSK AZALTMA PLANI
  • GIDA İTHALAT
  • E-SERTİFİKA
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation Linksİzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

2022 YILI KURBAN REHBERİ YAYINLANDI

27.05.2022 / Gösterim Saysı : 622 / Arşiv

​Kurbanlık hayvanların sevklerinde, alımında, satımında, kesiminde ve kurban etinin muhafazasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile "TÜRKVET" mobil uygulaması hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan kurban rehberi güncellenerek yayınlandı.

Kurbanlık seçiminde dikkat edilecek konuların altı çizilen rehberde, sığır ve manda ile koyun ve keçinin küpesinin olup olmadığına bakılmasının önemi vurgulandı. Rehberde, şu önerilerde bulunuldu:
"Çok zayıf, gebe ya da yeni doğum yapmış hayvanlar olmamalı. Hayvanın kılları düzgün ve parlak, bakışları ve dış görünümü canlı olmalı. Yüksek ateş, salyası ve gözde akıntısı olmamalı. Pis kokulu ishali ve burun akıntısı olmamalı. Öksürük ve nefes darlığı yaşamamalı. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalı. Yara, şişlik ve ödemi olmamalı. Hayvan varlığının devamı açısından öncelikle erkek hayvanlar kurban olarak tercih edilmeli."
Rehberde kurbanlık hayvan sevkleri, kurbanlık hayvanların bakımı ve beslenmesi, kurbanlık hayvanların nakliyesi ve dinlendirilmesi, kesimi, yüzme, parçalama, muayene ve kontrol, kurban etinin soğutulması, taşınması ve saklanması, derinin yüzülmesi ve tuzlanmasına ilişkin ayrıntılı bilgiler yer alıyor.
Kurbanlık hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığından Şartlı Onay/Onay Belgesi almış kesimhaneler ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesilmesi gerektiği belirtilen rehberde, cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık kesimi yapılmaması istendi.
Rehbere ulaşmak için tıklayınız ...


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kazım Dirik Mahallesi Sanayi Caddesi No:34 35100 Bornova / İZMİR

  • Telefon : 0232 435 10 02

  • Faks : 0232 462 24 93

  • E-Posta : izmir@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​