ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İZMİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARIMSAL ALTYAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • BİRİMLERİMİZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • GÖREVLERİMİZ
    • MİSYON VE VİZYONUMUZ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
  • KURUMUMUZU DEĞERLENDİRİN
    • KURUM ÇALIŞANI ÖNERİ VE ŞİKAYET FORMU
    • HİZMET ALAN MEMNUNİYET ANKETİ
    • TOPLUM MEMNUNİYET ANKETİ
  • HIZLI ERİŞİM
    • ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ (ÇKS)
    • TARIM BİLGİ SİSTEMİ (TBS)
    • HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ
    • GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    • KKYDP PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI
    • GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ
  • BRİFİNG
  • PROJELERİMİZ
    • KADIN ÇİFTÇİLERLE İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation Linksİzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

CAFE VE RESTORANLAR DENETLENİYOR

5.3.2021 / Gösterim Saysı : 198 / Arşiv

1 Mart 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısında Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci'ne dair usul ve esaslar belirlenmiş, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda alınacak tedbirler çerçevesinde işyerlerinin çalışma koşulları düzenlenmiştir.

Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci çerçevesinde; İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda ilimizde faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçelerinin 07.00-19.00 saatleri arasında %50 kapasite ile müşterilerine hizmet sunacak şekilde çalışabilmesi kararı alınmıştır. Alınan kararlara göre; masalar arası mesafe her yönden 1,5 metre, sandalyeler arası mesafe 60 cm olmalıdır. Bar masası şeklindeki masalarda sandalyeler arası mesafe 1 metre olmalı, eni 70cm'den küçük masalarda çapraz oturma sağlanmalıdır.

Alınan kararlarla faaliyete başlayan gıda işletmelerinde alınan tedbirlerin kontrolü için İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in de katılımıyla gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda temizlik, maske ve mesafe ile ilgili kontrolleri de yapılarak işletmeler kontrol edildi ve alınması gereken tedbirler, önleyici uygulamalar ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Denetimlere katılarak işletmelerle bizzat görüşen ve kontrolleri yapan Özen "İzmir ili olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tabloda turuncu renkli iller arasındayız. Yeniden faaliyete başlayan bu işletmelerimizin tedbiri elden bırakmaması şart. Bugün gerekli kontrolleri yapıyoruz ve işletmelerimizi bilgilendiriyoruz. Masalar arasında her yönden 1,5 metre, sandalyeler arasında 60 cm mesafe olmalı. Bar masası şeklindeki masalarda sandalyeler arası mesafe ise 1 metre olmalı, eni 70cm'den küçük masalarda çapraz oturma sağlanmalı. Alınan tüm bu kurallar salgının seyrini kontrol altında tutabilmek için. Bunlara uymazsak yeniden daha zor kısıtlamalarla karşı karşıya kalırız. Rengimizi maviye döndürmek elimizde. Tüm halkımızdan isteğimiz lütfen işletmelerimize de yardımcı olarak kurallara uyalım" dedi.

 


Fotoğraf Galerisi (8)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Urla'da Bal Ormanı 37 Dekarlık Alanda Arıcılar ...
  • ​ Yerli Ve Milli Fideler, İzmirli Kadınların ...
  • Kadın Üreticiler Lale Yetiştiriyor
  • Ekilmeyen Toprak Kalmayacak
  • Büyükbaş Hayvan Pasaportları Tekpencere İle Ko ...
  • Kuraklıkla Hep Beraber Mücadele Edeceğiz

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

İLETİŞİM

    İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kazım Dirik Mahallesi Sanayi Caddesi No:34 35100 Bornova / İZMİR

  • Telefon : 0232 435 10 02

  • Faks : 0232 462 24 93

  • E-Posta : izmir@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​